bewaar
Sophia Loren's spiesjes met mozzarella en ansjovis
Sophia Loren's spiesjes met mozzarella en ansjovis
bewaar

Sophia Loren's spiesjes met mozzarella en ansjovis

Een Romeins borrelhapje dat ook nog eens zó klaar is.

20 min. bereiden
6 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

1

ongesneden brood

150 g

mozzarella

10

ansjovisfilets in olie in blik

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

  • bakpapier

Een Romeins borrelhapje dat ook nog eens zó klaar is.

Aan de slag

1

Dit is een Romeins hapje dat vlug kan worden klaargemaakt en dat in de smaak zal vallen bij gasten die onverwachts zijn aangewaaid op welk moment van de dag of avond dan ook. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd stukjes brood van 3 x 3 cm en stukjes mozzarella van dezelfde grootte. Breek een paar ansjovisfilets in stukjes.

2

Steek om en om stukjes brood en mozzarella op de spiesjes en rijg tussen elk stukje brood en mozzarella een stukje ansjovis. Aan de uiteinden moet brood zitten. Leg het bakpapier op de bakplaat en bestrijk met wat olie. Leg de spiesjes op de bakplaat en zet in de oven tot de mozzarella gaat smelten. Dit duurt ca. 6 min. Schep vlak voor het serveren een lepel van het vocht dat in de bakplaat is gelopen over de spiesjes heen.