bewaar
Groentecurry met vissaté
Groentecurry met vissaté
bewaar

Groentecurry met vissaté

De komkommer geeft een fris accent aan deze groentecurry.

15 min. bereiden
licht pittig
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

2 el

Thai red currypoeder (Euroma Original spices by Jonnie Boer)

250 g

Thaise roerbakmix

400 ml

kokosmelk

250 g

verse pangasiusflakes

2

komkommers

1

limoen

4 el

gezouten pinda's

4 el

zoete chilisaus

600 g

1 minuut basmatirijst

Dit heb je nodig

  • sateprikkers

De komkommer geeft een fris accent aan deze groentecurry.

Aan de slag

1

Verhit voor de groentecurry de olie in een wok en roerbak de Thai red currypoeder 30 sec. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 min. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.

2

Verdeel ondertussen de visflakes over de satéprikkers en leg deze in de groentecurry. Laat met de deksel op de pan in 8 min. zachtjes koken.

3

Schaaf ondertussen de komkommers in de lengte in linten. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Hak de pinda's grof.

4

Meng het limoenrasp en -sap met de chilisaus en komkommer en bestrooi met de pinda’s.

5

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de groentecurry met vissaté en komkommersalade.

combinatietipLekker met bosui.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.