Op­per­de­pop: kaas­brood­jes uit de koe­ken­pan 1-2 jr

De boterham met kaas met een twist: gebakken in de pan.

(4) waardeer
kindergerecht De boterham met kaas met een twist: gebakken in de pan. 6 stuks
3 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korsten van de sneetjes brood. Beleg de helft van de sneetjes brood met de kaas en bestrooi met de kerriepoeder. Leg de rest van de sneetjes brood erop.
  2. Klop in een diep bord het ei met een mespunt zout en de melk los. Wentel de broodjes met kaas voorzichtig door het eimengsel. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodjes op laag vuur in 5 min. bruin. Keer ze halverwege.

combinatietip:

Lekker met ketchup

Tip:

Algemeen: Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 194 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Opperdepop: kaasbroodjes uit de koekenpan 1-2 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: kaas­brood­jes uit de koe­ken­pan 1-2 jr

1
1
  • 6 sneetjes bruin casinobrood

Snijd de korsten van de sneetjes brood.

2
2
  • 3 plakken jonge kaas
  • 1 tl kerriepoeder

Beleg de helft van de sneetjes brood met de kaas en bestrooi met de kerriepoeder. Leg de rest van de sneetjes brood erop.

3
3
  • 1 middelgroot ei
  • 150 ml halfvolle melk

Klop in een diep bord het ei met een mespunt zout en de melk los. Wentel de broodjes met kaas voorzichtig door het eimengsel.

4
4
  • 3 el ongezouten boter

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodjes op laag vuur in 5 min. bruin. Keer ze halverwege.

combinatietip:

Lekker met ketchup

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.