bewaar
Oosterse ossenstaartsoep
Oosterse ossenstaartsoep
bewaar

Oosterse ossenstaartsoep

Verras je gasten met Engelse soep vol Aziatische ingrediënten.

15 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 cm

verse gember

100 g

shiitake

95 g

mix voor Engelse ossenstaartsoep

2 liter

kraanwater

400 g

verse oosterse wokgroenten

400 g

verse mihoen

125 g

taugé

1

limoen

2 el

vissaus

Verras je gasten met Engelse soep vol Aziatische ingrediënten.

Aan de slag

1

Schil de gember. Snijd de gember en shiitakes in plakjes. Doe samen met de Engelse ossenstaartsoep en het water in een soeppan. Breng al roerend aan de kook. Laat 6 min. op middelhoog vuur koken. Voeg na 2 min. de wokgroenten toe. Roer regelmatig.

2

Verdeel ondertussen de mihoen en taugé over diepe borden. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, -sap en de vissaus. Verdeel de soep over de mihoen en taugé. Lekker met verse koriander.

tip

variatietipHoud je van pittig? Voeg 1 in ringetjes gesneden rode peper toe.