Oosterse ossenstaartsoep
Verras je gasten met Engelse soep vol Aziatische ingrediënten.
Ingrediënten
4 personen
3 cm
verse gember
100 g
shiitakes
95 g
mix voor Engelse ossenstaartsoep
2 l
kraanwater
400 g
verse oosterse wokgroenten
400 g
verse mihoen
125 g
taugé
1
limoen
2 el
vissaus
Aan de slag
Schil de gember. Snijd de gember en shiitakes in plakjes. Doe samen met de Engelse ossenstaartsoep en het water in een soeppan. Breng al roerend aan de kook. Laat 6 min. op middelhoog vuur koken. Voeg na 2 min. de wokgroenten toe. Roer regelmatig.
Verdeel ondertussen de mihoen en taugé over diepe borden. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, -sap en de vissaus. Verdeel de soep over de mihoen en taugé. Lekker met verse koriander.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Oosterse ossenstaartsoep
Verras je gasten met Engelse soep vol Aziatische ingrediënten.

hoofdgerecht
null personen
345 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de gember. Snijd de gember en shiitakes in plakjes. Doe samen met de Engelse ossenstaartsoep en het water in een soeppan. Breng al roerend aan de kook. Laat 6 min. op middelhoog vuur koken. Voeg na 2 min. de wokgroenten toe. Roer regelmatig.
Verdeel ondertussen de mihoen en taugé over diepe borden. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, -sap en de vissaus. Verdeel de soep over de mihoen en taugé. Lekker met verse koriander.
variatietip:Houd je van pittig? Voeg 1 in ringetjes gesneden rode peper toe.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 cm verse gember
100 g shiitakes
95 g mix voor Engelse ossenstaartsoep
2 l kraanwater
400 g verse oosterse wokgroenten
400 g verse mihoen
125 g taugé
1 limoen
2 el vissaus