bewaar
Gegratineerde bloemkoolstamp
Gegratineerde bloemkoolstamp
bewaar

Gegratineerde bloemkoolstamp

Lekker smeuïg vanbinnen, en bovenop een super knapperig laagje van amandelen en kaas.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
151waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

8 el

traditionele olijfolie

300 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

100 ml

halfvolle melk

500 g

koelvers bloemkoolroosje

55 g

amandelschaafsel

2 sneetjes

witbrood

2 el

kerriepoeder

3

bosuien

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • keukenmachine

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Lekker smeuïg vanbinnen, en bovenop een super knapperig laagje van amandelen en kaas.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en stamp met 3 el olie, de helft van de kaas en de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

2

Verdeel de bloemkool in zo klein mogelijke roosjes. Kook de bloemkool 3 min. in water. Giet af en laat uitlekken.

3

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, het brood, de rest van de kaas en 3 el olie tot kruim.

4

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kerriepoeder 1 min. op laag vuur. Voeg de bloemkool toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

5

Snijd de bosui in dunne ringetjes en schep met de bloemkool door de aardappelpuree. Schep in de ovenschaal en bestrooi met het amandelkaaskruim. Zet ca. 20 min. in de oven totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is.

Gratineren

Instructievideo - 00:39 min.