Ge­gra­ti­neer­de bloem­kool­stamp

Lekker smeuïg vanbinnen, en bovenop een super knapperig laagje van amandelen en kaas.

(148) waardeer
hollands hoofdgerecht Lekker smeuïg vanbinnen, en bovenop een super knapperig laagje van amandelen en kaas. 4 personen
3 148

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • keukenmachine
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en stamp met 3 el olie, de kaas en de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  2. Verdeel de bloemkool in zo klein mogelijke roosjes. Kook de bloemkool 3 min. in water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, het brood, de rest van de kaas en 3 el olie tot kruim.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kerriepoeder 1 min. op laag vuur. Voeg de bloemkool toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
  5. Snijd de bosui in dunne ringetjes en schep met de bloemkool door de aardappelpuree. Schep in de ovenschaal en bestrooi met het amandelkaaskruim. Zet ca. 20 min. in de oven totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is.
video

Gra­ti­ne­ren

Instructievideo - 00:39 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 845 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gegratineerde bloemkoolstamp

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de bloem­kool­stamp

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 min. gaar.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 150 g geraspte oude Goudse kaas 48+
  • 100 ml halfvolle melk

Giet af en stamp met de olie, kaas en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

3
3
  • 500 g koelverse bloemkoolroosjes

Verdeel de bloemkool in zo klein mogelijke roosjes. Kook de bloemkool 3 min. in water. Giet af en laat uitlekken.

4
4
  • 55 g amandelschaafsel
  • 2 sneetjes witbrood
  • 150 g geraspte oude Goudse kaas 48+
  • 3 el traditionele olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, brood, de rest van de kaas en de olie tot kruim.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 el kerriepoeder

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kerriepoeder 1 min. op laag vuur. Voeg de bloemkool toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 3 bosuien

Snijd de bosui in dunne ringetjes en schep met de bloemkool door de aardappelpuree. Schep in de ovenschaal en bestrooi met het amandelkaaskruim.

7
7

Zet ca. 20 min. in de oven totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.