bewaar
Thaise scholspiesjes met kruidige rijst en wortelsalade
Thaise scholspiesjes met kruidige rijst en wortelsalade
bewaar

Thaise scholspiesjes met kruidige rijst en wortelsalade

Spiesen van bosui, paprika en schol met een frisse salade erbij. Thais op z'n lekkerst!

25 min. bereiden
15 min. wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

3

bosuien

1

gele paprika

300 g

verse scholfilet

80 ml

red curry specerijenpasta

2 el

sesamolie

2 el

sojasaus

2 el

sushiazijn

300 g

winterpeen

300 g

salademix

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • sateprikkers

  • keukenmachine

  • grillpan

Spiesen van bosui, paprika en schol met een frisse salade erbij. Thais op z'n lekkerst!

Aan de slag

1

Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de onderkant en het groen van de bosui en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in stukken van 2 cm. Snijd de scholfilets in stukken van 4 cm.

2

Rijg aan een satéprikker om en om 2 stukjes bosui, paprika en scholfilet. Maak zo 2 spiesen per persoon en leg in een passende schaal. Bestrijk de spiesen royaal met de red curry specerijenpasta. Laat minimaal 15 min. afgedekt in de koelkast marineren.

3

Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus en sushiazijn. Schil de winterpeen en rasp (in de keukenmachine) met een grove rasp. Meng met de salademix in een kom en besprenkel met de dressing. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de visspiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de koriander fijn en schep door de rijst. Serveer met de visspiesen en wortelsalade.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.