May­o­nai­se

Zelfgemaakte mayo is het allerlekkerst. Je hebt geen excuus meer, want hij is in 10 min. klaar!

(47) waardeer
frans bijgerecht Zelfgemaakte mayo is het allerlekkerst. Je hebt geen excuus meer, want hij is in 10 min. klaar! 8 personen
2 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vuurvaste kom

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de eidooier in een kom met de mosterd, het zout en de azijn. Schenk er druppelsgewijs en al roerend met een garde de zonnebloemolie en op het allerlaatst de olijfolie bij.
  2. Klop tot alle olie is opgenomen en je een dikke, romige mayonaise hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra azijn of citroensap.

variatietip:

Schep 2 tl sriracha (hete chilisaus) door de mayonaise en breng op smaak met wat limoenrasp en -sap. Lekker met gebakken garnalen.

variatietip:

Snijd 20 g verse kruiden, zoals platte peterselie, bieslook en munt, zo fijn mogelijk en schep door de mayonaise. Lekker met biefstuk.

variatietip:

Schep 2 el truffel-paddenstoelentapenade (Sulpizio Tartufi) door de mayonaise. Lekker met zelfgemaakte frietjes.

variatietip:

In plaats van zonnebloemolie kun je ook arachideolie gebruiken.

bewaartip:

Je kunt de mayonaise 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 1 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in

Mayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

May­o­nai­se

1
1
  • 1 middelgroot ei

Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt.

2
2
  • 1 el dijonmosterd
  • ½ tl zout
  • 1 el witte wijnazijn

Meng de eidooier in een kom met de mosterd, het zout en de azijn.

3
3
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 25 ml extra vierge olijfolie

Schenk er druppelsgewijs en al roerend met een garde de zonnebloemolie en op het allerlaatst de olijfolie bij.

4
4

Klop tot alle olie is opgenomen en je een dikke, romige mayonaise hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra azijn of citroensap.

variatietip:

Schep 2 tl sriracha (hete chilisaus) door de mayonaise en breng op smaak met wat limoenrasp en -sap. Lekker met gebakken garnalen.

variatietip:

Snijd 20 g verse kruiden, zoals platte peterselie, bieslook en munt, zo fijn mogelijk en schep door de mayonaise. Lekker met biefstuk.

variatietip:

Schep 2 el truffel-paddenstoelentapenade (Sulpizio Tartufi) door de mayonaise. Lekker met zelfgemaakte frietjes.

variatietip:

In plaats van zonnebloemolie kun je ook arachideolie gebruiken.

bewaartip:

Je kunt de mayonaise 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.