bewaar
Roerbak van quinoa, asperges en zalm
Roerbak van quinoa, asperges en zalm
bewaar

Roerbak van quinoa, asperges en zalm

Door de quinoa te roosteren krijgt dit mediterrane visgerecht een knapperige bite.

25 min. bereiden
licht pittig
112waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

Lassie driekleurenquinoa

1

sinaasappel

6 el

traditionele olijfolie

1 el

harissa

2 tl

gemalen komijn

350 g

groene asperges

200 g

aspergebroccoli

300 g

verse zalmfilet

Door de quinoa te roosteren krijgt dit mediterrane visgerecht een knapperige bite.

Aan de slag

1

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap in een kom met 3 el olie, de harissa en komijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Breek de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Halveer de aspergebroccoli in de lengte. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de asperges en aspergebroccoli in 6 min. beetgaar. Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 3 min. Keer halverwege. Voeg de dressing toe aan de groenten en roerbak nog 1 min. Verdeel de quinoa over de borden en leg de groenten en zalm erop.

tip

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.