Roer­bak van quinoa, as­per­ges en zalm

Door de quinoa te roosteren krijgt dit mediterrane visgerecht een knapperige bite.

(98) waardeer
hoofdgerecht Door de quinoa te roosteren krijgt dit mediterrane visgerecht een knapperige bite. 4 personen
2 98

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap in een kom met 3 el olie, de harissa en komijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Breek de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Halveer de aspergebroccoli in de lengte. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de asperges en aspergebroccoli in 6 min. beetgaar. Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 3 min. Keer halverwege. Voeg de dressing toe aan de groenten en roerbak nog 1 min. Verdeel de quinoa over de borden en leg de groenten en zalm erop.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Roerbak van quinoa, asperges en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak van quinoa, as­per­ges en zalm

1
1
  • 275 g Lassie driekleurenquinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 sinaasappel

Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

3
3
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 el harissa
  • 2 tl gemalen komijn

Meng het rasp en sap in een kom met de olie, de harissa en komijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 350 g groene asperges

Breek de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm.

5
5
  • 200 g aspergebroccoli
  • 1 el traditionele olijfolie

Halveer de aspergebroccoli in de lengte. Verhit de olie in een wok en roerbak de asperges en aspergebroccoli in 6 min. beetgaar.

6
6
  • 300 g verse zalmfilets
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm 3 min.

7
7

Keer halverwege.

8
8

Voeg de dressing toe aan de groenten en roerbak nog 1 min. Verdeel de quinoa over de borden en leg de groenten en zalm erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.