bewaar
Rijstvelloempia's met rivierkreeftjes
Rijstvelloempia's met rivierkreeftjes
bewaar

Rijstvelloempia's met rivierkreeftjes

Populair in Vietnam: loempia’s van rijstvellen. Keep rolling!

30 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

80 g

mihoen

1

limoen

2 el

kristalsuiker

5 el

vissaus

100 ml

kraanwater

1

bosui

½

komkommer

100 g

radijs

12

rijstvellen

15 g

verse munt

100 g

verse rivierkreeftjes

100 g

taugé

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

Populair in Vietnam: loempia’s van rijstvellen. Keep rolling!

Aan de slag

1

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

2

Pers ondertussen de limoen uit. Meng het sap in een kom met de suiker, iets meer dan de helft van de vissaus en het water tot een dip. Roer tot de suiker is opgelost. Snijd de bosui in dunne ringen en voeg toe.

3

Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 6 cm. Meng de rest van de vissaus door de in dunne plakjes gesneden radijs.

4

Vul een schaal of diep bord met een laag lauwwarm water. Week een rijstvel 10 sec. en leg op een schone theedoek.

5

Leg 2 blaadjes munt in het midden van het rijstvel. Leg er wat mihoen, komkommer, radijs, rivierkreeftjes en taugé op. Vouw één kant van het rijstvel over de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen over de vulling en rol het vel verder op. Maak zo nog 11 loempia’s. Serveer met de dip.

serveertipJe kunt dit gerecht ook in een kom maken. Laat in dat geval de rijstvellen weg en schik de ingrediënten mooi. Gebruik de dip als dressing.

variatietipDeze rijstvelloempia's zijn ook lekker met garnalen of stukjes verse rauwe zalm in plaats van rivierkreeftjes.