Rijst­vel­loem­pia's met ri­vier­kreef­tjes

Populair in Vietnam: loempia’s van rijstvellen. Keep rolling!

(55) waardeer
aziatisch bijgerecht Populair in Vietnam: loempia’s van rijstvellen. Keep rolling! 4 personen
3 55

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schone theedoek

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
  2. Pers ondertussen de limoen uit. Meng het sap in een kom met de suiker, iets meer dan de helft van de vissaus en het water tot een dip. Roer tot de suiker is opgelost. Snijd de bosui in dunne ringen en voeg toe.
  3. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 6 cm. Meng de rest van de vissaus door de in dunne plakjes gesneden radijs.
  4. Vul een schaal of diep bord met een laag lauwwarm water. Week een rijstvel 10 sec. en leg op een schone theedoek.
  5. Leg 2 blaadjes munt in het midden van het rijstvel. Leg er wat mihoen, komkommer, radijs, rivierkreeftjes en taugé op. Vouw één kant van het rijstvel over de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen over de vulling en rol het vel verder op. Maak zo nog 11 loempia’s. Serveer met de dip.

variatietip:

Deze rijstvelloempia's zijn ook lekker met garnalen of stukjes verse rauwe zalm in plaats van rivierkreeftjes.

serveertip:

Je kunt dit gerecht ook in een kom maken. Laat in dat geval de rijstvellen weg en schik de ingrediënten mooi. Gebruik de dip als dressing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Rijstvelloempia's met rivierkreeftjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­vel­loem­pia's met ri­vier­kreef­tjes

1
1
  • 80 g mihoen

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 1 limoen
  • 2 el kristalsuiker
  • 3 el vissaus
  • 100 ml kraanwater

Pers ondertussen de limoen uit. Meng het sap in een kom met de suiker, vissaus en het water tot een dip. Roer tot de suiker is opgelost.

3
3
  • 1 bosui

Snijd de bosui in dunne ringen en voeg toe.

4
4
  • ½ komkommer

Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 6 cm.

5
5
  • 2 el vissaus
  • 100 g radijsjes

Meng de rest van de vissaus door de in dunne plakjes gesneden radijs.

6
6
  • 12 rijstvellen

Vul een schaal of diep bord met een laag lauwwarm water. Week een rijstvel 10 sec. en leg op een schone theedoek.

7
7
  • 15 g verse munt
  • 100 g verse rivierkreeftjes
  • 100 g taugé

Leg 2 blaadjes munt in het midden van het rijstvel. Leg er wat mihoen, komkommer, radijs, rivierkreeftjes en taugé op.

8
8

Vouw één kant van het rijstvel over de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen over de vulling en rol het vel verder op. Maak zo nog 11 loempia’s.

9
9

Serveer met de dip.

variatietip:

Deze rijstvelloempia's zijn ook lekker met garnalen of stukjes verse rauwe zalm in plaats van rivierkreeftjes.

serveertip:

Je kunt dit gerecht ook in een kom maken. Laat in dat geval de rijstvellen weg en schik de ingrediënten mooi. Gebruik de dip als dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.