
Bami speciaal met gehakt
Op smaak gebracht met de bami kruidenmix en geserveerd met augurk.
Ingrediënten
4 personen
300 g
mienestje
1
ui
2 el
traditionele olijfolie
300 g
half-om-halfgehakt
2
preien
250 g
kastanjechampignon
1 pakje
mix voor bami speciaal
150 ml
kraanwater
½ pot
zoetzure augurk
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ui grof. Verhit de olie in een wok en bak de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Was en snijd prei in ringen en kastanjechampignons in plakjes. Schep de prei en champignons door het gehakt en bak nog 3 min.
Voeg de mix voor bami en water toe. Bak al omscheppend nog 1 min. Schep de mie door het gehaktmengsel en bak al omscheppend nog 1 min. Verdeel de bami over borden en serveer met de uitgelekte augurken of snijd de augurken in kleine blokjes en schep door de bami.
serveertipExtra fris: kleine blokjes augurk door de bami.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.