bewaar
Sambalboontjes met wokblokjes
Sambalboontjes met wokblokjes
bewaar

Sambalboontjes met wokblokjes

Snel Aziatisch gerecht zonder vlees. Met gekruide oosterse wokblokjes.

15 min. bereiden
zeer pittig
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

4 el

arachideolie

500 g

koelverse gebroken sperzieboon

1 el

sambal oelek

50 ml

ketjap manis

300 g

mienestje

350 g

vegetarische oosterse wokblokjes

25 g

gebakken uitjes

Snel Aziatisch gerecht zonder vlees. Met gekruide oosterse wokblokjes.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Voeg de boontjes toe en bak 4 min. al omscheppend. Voeg de sambal en ketjap toe en smoor de boontjes in nog 10 min. afgedekt beetjgaar.

2

Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de wokblokjes 3 min. Verdeel de mie over de borden. Schep de sambalboontjes en wokblokjes erover. Bestrooi met de uitjes.

variatietipVoeg voor zoetere boontjes tegelijk met de sambal 1 el honing of gembersiroop toe.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.