bewaar
Wittechococheesecakes
Wittechococheesecakes
bewaar

Wittechococheesecakes

Met een bodempje van jodenkoeken en een vulling van witte chocolade en yoghurt. De granaatappel maakt het fris.

25 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
2 uur wachten
92waarderingen

Ingrediënten

12 porties

200 g

jodenkoeken

100 g

ongezouten roomboter

400 g

witte chocolade

3

middelgroot ei

500 g

Griekse yoghurt

200 g

fijne kristalsuiker

12 tl

granaatappel-framboos confiture

120 g

verse granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • papieren cakevormpjes

  • muffinvorm met 12 holtes

  • keukenmachine

  • satéprikker

Met een bodempje van jodenkoeken en een vulling van witte chocolade en yoghurt. De granaatappel maakt het fris.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm. Maal de koeken fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng met de koek. Verdeel over de vormpjes. Druk aan met een lepel. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen. Draai de temperatuur naar 120 °C.

2

Hak ondertussen de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Splits de eieren. Meng de yoghurt met de suiker en eidooiers in een kom. Roer de chocolade erdoor. Verdeel de vulling over de vormpjes. Schep in het midden van elk vormpje 1 tl jam. Beweeg een satéprikker door de vulling voor een marmereffect.

3

Bak de cheesecakes ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Laat buiten de oven 1 uur afkoelen en daarna nog 1 uur in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren met de granaatappelpitjes.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.