Kip Teriyaki met wilde rijst en oosterse salade.

hoofdgerecht
3 personen
3
35
Advertentie
Ingrediënten
- 1½ dl teriyaki marinade (flesje ` 250 ml)
- 3 kipfilets (` ca. 125 g per stuk)
- 400 g sperziebonen
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel citroensap
- (versgemalen) zwarte peper
- 1 bakje taugé (125 g)
- 200 g rijst (wilde & witte)
- 3 eetlepels seroendeng (potje ` 100 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Teriyaki-marinade (1 eetlepel apart houden voor dressing) in schaal of diep bord schenken en kipfilets erin leggen. Schaal met kip in koelkast zetten en minimaal 2 uur marineren, halverwege keren.Intussen sperziebonen schoonmaken, wassen en in ca. 10 minuten gaarkoken. In schaal 3 eetlepels olie, citroensap, achtergehouden Teriyaki-marinade en peper tot dressing kloppen. Sperziebonen afgieten en met taugé door dressing scheppen. Laten afkoelen.
- In pan met ruim kokend water rijst ca. 8 minuten koken, afgieten en ca. 5 minuten laten staan. Intussen kipfilets uit marinade nemen (marinade bewaren). In koekenpan rest van olie verhitten en kip rondom bruin bakken. Marinade toevoegen en kip in ca. 10 minuten op matig vuur gaar laten worden. Sperziebonensalade over drie borden verdelen en rijst ernaast scheppen. Kipfilets in schuine plakken snijden en op rijst leggen. Rest van ingekookte marinade over kip scheppen. Bestrooien met seroendeng.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 800 kcal
- eiwit 42 g
- koolhydraten 82 g
- vet 34 g