Menu
13 Super belegde broodjes
Brood/sandwiches, Lunch, 1 personen, Wereldkeuken.
Laatst aangepast: 26-01-2021 | 73 keer bewaard
Ingrediënten
- brood
Bereiden
Gebakken broodje met gehakt en kaas
Neem een broodje wat nog moet worden afgebakken, 120 gram rundergehakt, een gesnipperd sjalotje, wat geraspte kaas en een klien blikje tomaten concentraat. Meng het gehakt met de uitjes, kaas en tomaten, smeer het op het opengesneden broodje en leg dat 12 minuten in een voorverwarmde oven.
Makkelijke Sandwich
Besmeer 1 sneetje wit casinobrood met mosterd en een ander sneetje met honing, leg op één van de boterhammen wat plakjes rosbief, bestrooi met peper en zout. Snij dit in vieren.
Crostini met brie en appel
snij een stokbrood in de lengte open, rooster dit onder de grill goudbruin. Schil een appel, snij deze in dunne partjes, verdeel de appelstukjes met gehakte walnoten en leg dit op de sneetjes stokbrood. Snij 250 gram brie in plakken en leg dit over het appelmengsel. Leg de crostinis nog onder de grill. Eet lauwwarm.
Bruchetta
Pureer als eerste 2 teentjes knoflook met olijfolie. Laat dit even trekken. Snij verse basilicum, tomaten en een mozzarellakaasje in kleine blokjes. Neem een ciabattabrood en snij dit in de lengte doormidden. Meng de ingrediënten allemaal door elkaar en beleg de ciabatta hiermee. Leg de broodjes op een rooster in de oven en laat ze 10 minuten bakken. snij de broodjes in een zelfgewenste vorm en eet het warm!
Toast Normandië
Warm een oven voor. Neem een aantal sneetjes casinobrood, besmeer de sneetjes met wat boter en een klein beetje mosterd. Leg daarop ene plakje bacon, en een partje peer. Leg daar overheen dunne plakken camembert. Schuif de broodjes in het midden van de warme oven, en wacht tot de camembert deels is gesmolten.
Cajun broodje
Neem hier een willekeurig groot hard broodje voor. Bestrooi wat blokjes kipfilet met cajunkruiden. Bak de kip, met chilisaus en rode ui. Leg op de broodjes wat mozzarella en schep het kipmengsel erop.
Broodje Parma
Beleg een ciabattabroodje met rucolasla, Parmaham, een flinke lepel olijven tapanade. Bestrooi dit met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.
Avocado maisbol
Snij een verse avocado in plakjes, meng wat mayonaise met fijngesneden rucola. Besmeer een maisbol met de mayonaise , beleg dat met een paar plakken tomaat en komkommer en de avocado. (je kunt ook de mayonaise er later over gieten)
Broodje Warm Vlees
Bak 150 gram fricandeau, met een gesnipperd,stukjes rode paprika, een teentje knoflook en champignonplakjes. Voeg tijdens het bakken een flinke scheut curry toe. Laat dit goed mengen. Maak apart saté saus die je er later bij serveert.
Homemade Tunasalad
Neem een blikje tonijnmoot op water. Meng dit met 2 el mayonaise, 2 theelepels kappertjes, fijngehakte zwarte olijven, blokjes tomaat, en zilveruitjes. Meng goed door elkaar.
Pita-Zalm
snij een pitabroodje open, besmeer het met bieslookroomkaas, leg daarop ene plak gerookte zalm, bestrooi dit met verse bieslook en lag de ander helft er weer op. Rooster de pita. Serveer meteen.
Kinderbroodje
Doe 80 gram boter, 2 eetlepels slagroom en 100 gram speculaasjes in een keukenmachine. Draai hier ene lekker glad mengsel van. Neem zachte puntjes, snij deze open, besmeer deze met het mengsel, snij een banaan doormidden en leg op de onderste helft van de broodjes.
Ragout in Bol
Hol een grote Italiaanse bol uit ( niet helemaal!), vul de holtes met ragout ( naar smaak). Doe de bollen even in de oven en serveer met het kapje erop. Dit kun je ook doen met een gevulde soep! Is erg apart en feestelijk.
Voedzame broodjes
Neem hiervoor een sneetje roggebrood, halveer deze. Besmeer een helft met naturel smeerkaas, beleg met ijsbergslareepjes, Leg daarop een plak casselerrib. Dicht klappen. Heb je nog trek, neem dan nog een cracker met jam!
Bronvermelding
Bron onbekend