Menu
Pampuna stobá (stoofschotel met pompoen)
Ingrediënten
- 1 kilo pompoen
- 500 gram karnisá (zoutvlees)
- 1 gele bakbanaan
- 50 milliliter zonnebloemolie
- 50 gram roomboter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 takje selderij, gehakt
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 madame jeanette peper, naar smaak
- 1 blokje bouillon, rund of groente
- zout en peper, naar smaak
Bereiden
Snijd het zoutvlees in stukjes en laat het een nacht in koud water staan. Doe het vlees de volgende dag in een pan met nieuw water en kook het ongeveer 30 minuten.
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd hem in stukken van 5x5cm. Snijd de bakbanaan in schijven van 2cm dik. Neem een koekenpan en verhit hierin de olie en de boter. Fruit de ui op laag vuur ongeveer 5 minuten aan. Voeg de selderij en de tomaten toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes bakken. Voeg nu de stukken pompoen, het vlees, de banaan en de hete peper toe. Vul het geheel aan met water en los hierin het bouillonblok op.
Laat de stobá net zolang koken tot de pompoen gaar en zacht is. (ongeveer 45 minuten) - maak het gerecht af met zout en peper naar smaak. Serveren met rijst of funchi. Eet smakelijk!
Materialen
Een grote pan.