2-kleu­ren-cho­co­la­de­mous­se

Receptvideo - 00:55 min.

Chocolademousse als nagerecht is altijd goed! Combineer witte en pure chocolade in een glas, dan ziet het er nog mooi uit, ook.

Chocolade au-bain marie smelten
Hak 150 g pure en 150 g witte chocolade apart van elkaar grof. Doe de chocolade in 2 kommen en voeg 25 ml slagroom toe aan de witte chocolade. Zet de kommen in 2 afzonderlijke pannen met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken).  Laat de chocolade al roerend smelten  (au bain-marie). Neem de kommen van de pan en laat een beetje afkoelen.

Ei, suiker en slagroom
Splits 4 eieren. Klop de eiwitten met 50 g basterdsuiker met een mixer ca. 5 min.  tot ze glanzende stijve pieken vormen. Doe 375 ml slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf. Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor.

Mousse maken
Roer de helft van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten pure chocolade. Roer de rest van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten witte chocolade. Spatel de helft van de slagroom voorzichtig door het pure-chocolademengsel en spatel vervolgens de helft van het eiwit luchtig in delen erdoor. Herhaal dit met het witte-chocolademengsel.

Desserts maken
Hak 90 g pure chocolade fleur de sel grof en schep door de pure-chocolademousse. Schep de pure-chocolademousse samen met de witte-chocolademousse in glazen. Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Hak 200 g pure chocolade aardbei balsamico in stukken en garneer de mousse ermee.

TIP Je kunt dit nagerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.