Aziatische kipballetjes met wortelrijst
Met zelfgemaakt kipgehakt. Je waant je in Azië dankzij de limoen, peper en vissaus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g meergranenrijst
- 320 g kipdijfilet
- 3 bosuien
- ½ limoen
- ½ rode peper
- 1 mespunt zout
- 1 el vissaus
- 3 el paneermeel
- 4 el traditionele olijfolie
- 150 g peen julienne
- 15 g verse koriander
- 2 tl sesamolie
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kipfilet met een scherp koksmes fijn tot gehakt. Snijd de bosuitjes in heel dunne ringetjes. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper fijn. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen. Pers de vrucht uit. Meng het kipgehakt met de bosui, het rasp, sap, de rode peper, vissaus, het paneermeel en een mespunt zout. Vorm met vochtige handen 8 balletjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipballetjes in delen in 10 min. goudbruin en gaar.
- Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in de wok en roerbak de rijst 3 min. Voeg de peen julienne toe en roerbak nog 2 min. Draai het vuur uit. Snijd de korianderblaadjes fijn. Roer met de sesamolie door de rijst. Serveer de rijst met de kipballetjes. Bon appétit!
combinatietip:
lekker met chilisaus

Aziatische kipballetjes met wortelrijst
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 390 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 535 mg
- vezels 3 g
Pittigheid
Ook te zien in
Aziatische kipballetjes met wortelrijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aziatische kipballetjes met wortelrijst

- 150 g meergranenrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

- 320 g kipdijfilet
Snijd de kipfilet met een scherp koksmes fijn tot gehakt.

- 3 bosuien
Snijd de bosuitjes in heel dunne ringetjes.

- ½ limoen
Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen. Pers de vrucht uit.

- ½ rode peper
Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper fijn.

- 1 mespunt zout
- 1 el vissaus
- 3 el paneermeel
Meng het kipgehakt met de bosui, het rasp, sap, de rode peper, vissaus, het paneermeel en het zout. Vorm met vochtige handen 2 balletjes per persoon.

- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipballetjes in delen in 10 min. goudbruin en gaar.

- 150 g peen julienne
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in de wok en roerbak de rijst 3 min. Voeg de peen julienne toe en roerbak nog 2 min.

- 15 g verse koriander
- 2 tl sesamolie
Draai het vuur uit. Snijd de korianderblaadjes fijn. Roer met de sesamolie door de rijst.

Serveer de rijst met de kipballetjes.

Bon appétit!
combinatietip:
lekker met chilisaus