Gazpacho met gefrituurde roodbaars
bewaar
bewaar

Gazpacho met gefrituurde roodbaars

1 uur 55 min. bereiden
2 uur wachten

20 ingrediënten

Aan de slag

In pan bodempje water met azijn en zout aan de kook brengen. Steel van artisjokken verwijderen. Artisjokken in ca. 15 minuten gaar koken. Afgieten en in vergiet laten afkoelen. Onderzijde van artisjok afsnijden, blaadjes en 'hooi' verwijderen zodat alleen de bodem overblijft. Artisjokbodems in repen snijden.

Komkommer schillen en in de lengte halveren. Met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in grove stukken snijden. Trostomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten in parten snijden. Paprika heel dun schillen en in repen snijden, zaadlijsten verwijderen. Knoflook pellen.

In keukenmachine groenten en knoflook pureren. Mosterd en enkele druppels tabasco toevoegen. Terwijl de keukenmachine draait, druppelsgewijs olijfolie en wijnazijn bij groentepuree schenken. Mengsel door zeef wrijven en op smaak brengen met peper en zout. Soep enkele uren in koelkast, of maximaal een uur in vriezer, ijskoud laten worden.

Blaadjes munt van takjes plukken, enkele kleine blaadjes apart houden voor garnering. In keukenmachine munt met olie tot gladde saus pureren. Hetzelfde doen met de basilicumblaadjes en slagroom.

Frituurolie verhitten tot 180 °C. In kom tempurameel, mineraalwater, zout en peper tot klonterig beslag kloppen. Roodbaarsfilet in repen van 2 cm breed snijden. Visrepen één voor één door tempurabeslag halen en voorzichtig in frituurolie laten glijden. In ca. 3 minuten gaar en lichtbruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.

Gazpacho over vier kommen verdelen. Repen gefrituurde vis en artisjok in het midden van de soep opstapelen. Garneren met achtergehouden verse kruiden. Muntolie en basilicumroom langs de rand druppelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gazpacho met gefrituurde roodbaars

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig