Spaghetti bolognese met spinazie
Een aangeklede spaghetti bolognese: met paprika, spinazie en pijnboompitten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g fijne spaghetti (pak à 500 g)
- 30 g pijnboompitten (zakje à 30 g)
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 300 g rundergehakt
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g verse spinazie
- 500 ml kraanwater
- 62 g mix voor spaghetti bolognese (pakje à 62 g)
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster ondertussen in een hapjespan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes.
- Verhit de olie in dezelfde pan en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe aan het gehakt, laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg het water en de mix voor de spaghetti toe. Breng aan de kook. Kook de saus 2 min. en breng op smaak met peper.
- Giet de spaghetti af en verdeel over diepe borden. Schep de saus op de spaghetti en bestrooi met de pijnboompitten.
combinatietip:
Lekker met botersla (zak 100 g), yoghurtsladressing (fles 450 ml) en basilicum.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 67 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Spaghetti bolognese met spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti bolognese met spinazie
- 300 g fijne spaghetti
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 30 g pijnboompitten
Rooster ondertussen in een hapjespan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- 1 rode paprika
- 1 ui
Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes.
- 300 g rundergehakt
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in dezelfde pan en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee.
- 300 g verse spinazie
Voeg de spinazie in delen toe aan het gehakt, laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
- 500 ml kraanwater
- 62 g mix voor spaghetti bolognese
Voeg het water en de mix voor de spaghetti toe. Breng aan de kook. Kook de saus 2 min. en breng op smaak met peper.
Giet de spaghetti af en verdeel over diepe borden. Schep de saus op de spaghetti en bestrooi met de pijnboompitten.
combinatietip:
Lekker met botersla (zak 100 g), yoghurtsladressing (fles 450 ml) en basilicum.