bewaar
Thaise biefstuksalade met komkommer
Thaise biefstuksalade met komkommer
bewaar

Thaise biefstuksalade met komkommer

Proef de oosterse smaakmakers in deze maaltijdsalade: rode peper, vissaus en gember.

20 min. bereiden
20 min. wachten
282waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

1

limoen

3 cm

verse gember

2 el

rijstolie

2 el

sesamolie

3 el

vissaus

300 g

biefstuk

150 g

haricots verts

1

komkommer

2 el

zonnebloemolie

125 g

taugé

Proef de oosterse smaakmakers in deze maaltijdsalade: rode peper, vissaus en gember.

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen erbij, pers de vrucht uit en houd het sap apart. Schil en rasp de gember en voeg toe met de rijst- en sesamolie en vissaus. Meng de biefstuk met de marinade en laat afgedekt 30 min. staan buiten de koelkast.

2

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Giet af en spoel koud onder de kraan. Snijd de komkommer in halve plakjes.

3

Neem het vlees uit de marinade en bewaar de marinade. Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur 3 min. Neem uit de wok en doe de haricots verts, komkommer, taugé en marinade in de wok. Roerbak 2 min. en voeg het vlees weer toe. Besprenkel naar smaak met limoensap en serveer direct. Verdeel over 4 kommen en serveer.

tip

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.