Bief­stuk met as­per­ge­broc­co­li en krui­den­saus

(63) waardeer
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
3 63

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de gember in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Pureer de gember, rode peper, knoflook, de helft van de munt, de helft van het basilicum, de sesamolie en 3 el arachideolie in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Breng een pan water aan de kook. Bestrijk de biefstuk met de rest van de olie en bestrooi met zout. Verhit de grillpan en gril de biefstuk ca. 4 min. (medium). Keer halverwege. Neem uit de pan en laat onder een deksel 5 min. rusten.
  3. Kook ondertussen de aspergebroccoli en sugarsnaps 3 min. Giet af en verdeel over een platte schaal. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg dakpansgewijs op de groenten. Besprenkel met 2 el saus, strooi de rest van de kruiden erover en geef de rest van de saus er apart bij. Lekker met eiermie.

combinatietip:

Lekker met eiermie

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Biefstuk met aspergebroccoli en kruidensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk met as­per­ge­broc­co­li en krui­den­saus

1
1
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper

Snijd de gember in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 7½ g verse munt
  • 7½ g verse basilicum
  • 2 tl sesamolie
  • 3 el arachideolie

Pureer de gember, rode peper, knoflook, de munt, het basilicum, de sesamolie en de arachideolie in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus.

3
3

Breng eventueel op smaak met zout.

4
4
  • 300 g biefstukken
  • 1 el arachideolie

Bestrijk de biefstuk met de olie en bestrooi met zout. Verhit de grillpan en gril de biefstuk ca. 4 min. (medium). Keer halverwege.

5
5

Neem uit de pan en laat onder een deksel 5 min. rusten.

6
6
  • 200 g aspergebroccoli
  • 200 g verse sugarsnaps

Kook ondertussen de aspergebroccoli en sugarsnaps 3 min. Giet af en verdeel over een platte schaal.

7
7

Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg dakpansgewijs op de groenten.

8
8
  • 7½ g verse munt
  • 7½ g verse basilicum

Besprenkel met 2 el saus, strooi de kruiden erover en geef de rest van de saus er apart bij.

combinatietip:

Lekker met eiermie

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.