Groentesoep
Boordevol groente zit-ie. Ook perfect als smakelijke en slanke maaltijd.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g winterpeen
- 4 stengels bleekselderij
- 1 prei
- 3 gedroogde laurierblaadjes
- 1 ui
- 1½ liter kraanwater
- 250 g knolselderij
- 3 tabletten groentebouillontabletten
Advertentie
Bereiden
- Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei toe. Haal de blaadjes van de selderij, houd achter tot stap 4. Voeg de selderij takjes toe. Was alles zorgvuldig, snijd in stukken en breng in een ruime pan met 1.5 liter water, de ui en laurier aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
- Snijd de peen en geschilde knolselderij in blokjes van 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.
- Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groenten erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.
- Voeg de kleingesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of tot de groenten beetgaar zijn. Snijd de blaadjes van de selderij fijn en voeg toe.
combinatietip:
Lekker met bruinbrood met kaas.

Groentesoep maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 70 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 1 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Groentesoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groentesoep
- 300 g winterpeen
- 4 stengels bleekselderij
- 1 prei
Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en groen van de prei toe.
- 3 gedroogde laurierblaadjes
- 1 ui
- 1½ liter kraanwater
Haal de blaadjes van de selderij, houd achter tot stap 4. Voeg de selderij takjes toe. Was alles zorgvuldig, snijd in stukken en breng in een ruime pan met 1.5 liter water, de ui en laurier aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
- 250 g knolselderij
Snijd de peen en geschilde knolselderij in blokjes van 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.
Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groenten erdoor en vang de bouillon op in de pan.
- 3 tabletten groentebouillontabletten
Breng op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.
Voeg de kleingesneden groenten toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of tot de groenten beetgaar zijn.
Snijd de blaadjes van de selderij fijn en voeg toe.
combinatietip:
Lekker met bruinbrood met kaas.