Loempiaatjes

borrelhapje
10 stuks
3
46
Advertentie
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg (diepvries) (10 plakjes)
- 1 zakje fijne soepgroenten
- 125 g taugé
- 1 el olie
- 1 el ketjap manis
- 100 g gerookte kipreepjes
- 3 el tomatenketchup
- mespuntje sambal
Keukenspullen
- wok
- keukenkwastje
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Eérst de oven... Die warm je voor op 200 °C of gasovenstand 4. En op de bakplaat leg je bakpapier. Dan het aanrecht... Daarop laat je in 10 minuten de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- En nu even 'roerbakken'... Verhit de olie in een wok, of grote braadpan. Bak de taugé en de soepgroenten ongeveer 30 seconden. (Ja, heel kort!) Je roert én schept de groente steeds door elkaar. Haal de pan van het vuur en schep de ketjap erdoor. Laat het mengsel afkoelen en uitlekken in een zeef. Schep de kipreepjes door de groente.
- Strooi wat bloem op het aanrecht. Rol de plakjes met een deegroller uit tot ca. 15 cm bij 15 cm. Schep 2 eetlepels groente-kipmengsel aan één helft van het vierkantje deeg. Klap de andere helft over het mengsel en vouw de rolletjes goed dicht, druk de randen aan met een vork. Zo maak je er 10. Leg ze op de bakplaat.
- Bestrijk de loempiaatjes aan de bovenkant met een dun laagje olie. In de oven bak je ze in 20 minuten lichtbruin. De loempiaatjes zijn warm én koud lekker. Zoek er een pittig sausje bij. Of roer een piepklein beetje sambal door een paar eetlepels tomatenketchup.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 105 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Bakken, dat doe je zelf!