bewaar
Loempiaatjes
Loempiaatjes
bewaar

Loempiaatjes

55 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

10 porties

1 pakje

bladerdeeg (diepvries)

1 zakje

fijne soepgroenten

125 g

taugé

1 el

olie

1 el

ketjap manis

100 g

gerookte kipreepjes

3 el

tomatenketchup

mespuntje

sambal

Dit heb je nodig

  • wok

  • keukenkwastje

Aan de slag

1

Eérst de oven... Die warm je voor op 200 °C of gasovenstand 4. En op de bakplaat leg je bakpapier. Dan het aanrecht... Daarop laat je in 10 minuten de plakjes bladerdeeg ontdooien.

2

En nu even 'roerbakken'... Verhit de olie in een wok, of grote braadpan. Bak de taugé en de soepgroenten ongeveer 30 seconden. (Ja, heel kort!) Je roert én schept de groente steeds door elkaar. Haal de pan van het vuur en schep de ketjap erdoor. Laat het mengsel afkoelen en uitlekken in een zeef. Schep de kipreepjes door de groente.

3

Strooi wat bloem op het aanrecht. Rol de plakjes met een deegroller uit tot ca. 15 cm bij 15 cm. Schep 2 eetlepels groente-kipmengsel aan één helft van het vierkantje deeg. Klap de andere helft over het mengsel en vouw de rolletjes goed dicht, druk de randen aan met een vork. Zo maak je er 10. Leg ze op de bakplaat.

4

Bestrijk de loempiaatjes aan de bovenkant met een dun laagje olie. In de oven bak je ze in 20 minuten lichtbruin. De loempiaatjes zijn warm én koud lekker. Zoek er een pittig sausje bij. Of roer een piepklein beetje sambal door een paar eetlepels tomatenketchup.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Loempiaatjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig