Sla­loem­pia's met gar­naal-ge­hakt­vul­ling

(16) waardeer
borrelhapje 20 stuks
3 16

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In koekenpan met antiaanbaklaag gehakt al omscheppend rul bakken. Gehakt met schuimspaan op bord scheppen en laten afkoelen. Intussen in pan 4 dl water aan de kook brengen. Van vuur af mihoen toevoegen en 4 minuten laten wellen. In zeef laten uitlekken. Rode peper schoonmaken en in dunne ringen snijden. Bosuitjes schoonmaken en fijnsnipperen. Koriander in reepjes snijden. In kom gehakt, garnalen, mihoen, rode peper, bosui en koriander door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Sla wassen, 20 mooie grote slabladeren van kroppen nemen en met scherp mes witte harde nerf uit slabladeren verwijderen. Bladeren 1 seconde even in kokend water onderdompelen, direct daarna in koud water dompelen en bladeren droogdeppen met keukenpapier. Op midden van elk slablad 1 eetlepel garnaalvulling scheppen, zijkanten van slablad om vulling vouwen en slablad oprollen tot loempia. Vaststeken met cocktailprikkers. Slaloempia's op schaal leggen en serveren met chilisaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.