bewaar
Gefrituurde kip
Gefrituurde kip
bewaar

Gefrituurde kip

In Italië een hoofdgerecht, bij ons óók een hapje voor bij de borrel.

30 min. bereiden
12 min. wachten
redelijk pittig
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

zonnebloemolie

500 g

kipkluifjes

2 tl

gedroogde rozemarijn

1 tl

chilipoeder

2

middelgrote eieren

4 el

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • keukenthermometer

  • frituurpan of ruime pan

  • ovenschaal (30 x 30 cm)

In Italië een hoofdgerecht, bij ons óók een hapje voor bij de borrel.

Aan de slag

1

Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 160 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.

2

Verwarm de oven voor op 120 °C.

3

Dep ondertussen de kip droog met keukenpapier en bestrooi met de rozemarijn, zout en chilipeper. Klop de eieren los. Meng de kip met de bloem in een ruime kom. Schud overtollige bloem af en haal de kip door het ei.

4

Frituur de helft van de kip in 12 min. goudbruin en gaar in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg de kip in de ovenschaal en houd warm in de oven. Frituur de andere helft van de kip op dezelfde manier.

5

Snijd de citroen in partjes. Serveer de kip met de citroenpartjes.

tip

bereidingstipU kunt de kip 1 uur van tevoren bereiden. Houd warm in de oven.

Frituren

Instructievideo - 01:34 min.