bewaar
Kip chow mein
Kip chow mein
bewaar

Kip chow mein

30 min. bereiden
10 min. wachten
137waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipfilet

200 ml

zonnebloemolie

3 el

maizena

1

rode paprika

100 g

shiitake

248 g

woknoedels

5 cm

verse gember

3 tenen

knoflook

3

bosuien

1 el

traditionele olijfolie

2 el

oestersaus

2 el

kraanwater

150 g

peen julienne

125 g

taugé

Aan de slag

1

Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Meng de kip met de maizena. Schud overtollige maizena eraf. Bak de kip in 3 porties telkens 2 min. Schep op een bord. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Breng een pan water aan de kook en kook de paprika 1 min. Schep uit het water.

2

Kook de shiitake 30 sec. in hetzelfde water. Laat uitlekken. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en snijd de gember samen met de knoflook in plakjes. Snijd de bosui in stukjes. Schenk de olie uit de wok. Maak de wok schoon.

3

Verhit de olie en bak de gember, knoflook en bosui 1 min. Voeg de paprika en shiitake toe en bak nog 1 min. Voeg de kip, oestersaus en het water toe en verwarm 1 min. Schep de noedels, peen en taugé erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

tip

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.