bewaar
Chococakes
Chococakes
bewaar

Chococakes

40 min. bereiden
40 min. wachten
102waarderingen

Ingrediënten

12 personen

125 g

boter

125 g

bruine basterdsuiker

2

eieren

125 g

zelfrijzend bakmeel

1 el

cacaopoeder

3 el

halfvolle melk

1 tablet

chocolade extra puur

1 tablet

witte chocolade

1½ tablet

melkchocolade

Dit heb je nodig

  • papieren cakevormpjes, muffinvorm voor 12 cakejes

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de muffinvorm. Klop met een mixer de boter met de suiker luchtig en lichtbruin. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige is opgenomen. Klop nog 2 min. Spatel het bakmeel en de cacao erdoor. Voeg de melk toe en de pure en witte chocolade.

2

Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak in 15-20 min. gaar. Laat eerst 5 min. in de vorm, en vervolgens uit de vorm op een rooster afkoelen.

3

Doe de melkchocolade in een pan en hang deze in een iets grotere pan met bijna kokend water (au bain-marie). Laat de chocolade smelten en bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Versier ze eventueel met een noot.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.

Chococakes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig