bewaar
Komkommer met Thai beef
Komkommer met Thai beef
bewaar

Komkommer met Thai beef

20 min. bereiden
115waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

1 schaal

Premium biefstuk

2 el

zonnebloemolie

2 cm

verse gember

2 el

Thaise vissaus

1 el

donkere basterdsuiker

2 el

Japanse sojasaus

1 zakje

bosui

1

limoen

1

komkommer

4 el

ongezouten pinda's

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Snijd de rode peper in dunne reepjes. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bestrijk met 1 el olie. Verhit de grillpan en gril het vlees op hoog vuur ca. 5 min.

2

Rasp de gember fijn en meng met 1 el olie, de vissaus, suiker, sojasaus en bosui tot een dressing. Breng op smaak met het limoensap. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in linten, tot aan de zaadlijsten.

3

Snijd de biefstuk in dunne plakjes en schep om met de dressing en de komkommerlinten. Verdeel de salade over 4 kommen en bestrooi met de rode peper en pinda’s. Lekker met grof gesneden koriander en witte rijst.

Vlees grillen

Instructievideo - 00:39 min.