bewaar
Oosterse karbonade met champignons
Oosterse karbonade met champignons
bewaar

Oosterse karbonade met champignons

25 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 el

olie

1 tl

gemalen komijn (djinten)

1 el

gembersiroop

2 x 2 stuks

ribkarbonades

2 bakjes

champignons

1 potje

atjar tjampoer

250 g

eiernoedels

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Meng 3 el olie met de komijn, gembersiroop en peper en zout naar smaak. Schenk over de karbonades, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 15 min. marineren. Schep halverwege om.

2

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons 6 min. Voeg de atjar toe en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Rooster de karbonades op de hete barbecue in ca. 5 min. gaar. Keer regelmatig. Verdeel de noedels over 4 borden en leg er een karbonade bij. Serveer met de zoetzure champignons.

tip

Karbonades grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:38 min.