bewaar
Oosterse garnalensoep met spinazie en gember
Oosterse garnalensoep met spinazie en gember
bewaar

Oosterse garnalensoep met spinazie en gember

20 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½

kippenbouillontablet

1

rode peper

1 stengel

citroengras

125 g

roze garnalen

75 g

verse spinazie

2 el

Japanse sojasaus

1 el

gembersiroop

Aan de slag

1

Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Halveer de peper in de lengte en verwijder voor minder pit eventueel de zaadjes. Leg de stengel citroengras en de halve pepers in de bouillon en laat de bouillon op een zacht vuur ca. 10 min. trekken.

2

Verwijder de stengel citroengras en de halve pepers. Bewaar de bouillon eventueel tot gebruik.

3

Verdeel de garnalen en de spinazie over 4 soepkommen of borden.

4

Breng de bouillon aan de kook en roer de sojasaus en de gembersiroop erdoor. Schep de bouillon in de kommen en garneer eventueel met ringetjes rode peper. Lekker met kroepoek.