bewaar
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
bewaar

Chinese lasagne met gehakt en garnalen

25 min. bereiden
35 min. wachten
49waarderingen

Ingrediënten

300 g

gehakt

125 g

roze garnalen

2 teentjes

knoflook

1 el

verse gember

2 el

sojasaus

2

eiwitten

2

bosuitjes

2 verse

lasagnevellen

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie, kleine rechthoekige ovenschaal, ingevet

Aan de slag

1

Pureer in de keukenmachine het gehakt met de garnalen, knoflook, gember, sojasaus, eiwit en naar smaak zout en peper tot een niet al te fijn mengsel. Meng de bosui erdoor.

2

Snijd de lasagenvellen in 3 gelijke stukken. Kook ze in ruim water met zout 3 minuten. Giet de lasagne af en hang ze over de rand van het vergiet.

3

Leg een lasagnevel in de ovenschaal en strijk hierover 1/5 deel van het gehakt regelmatig uit. Herhaal de lagen en eindig met een lasagnevel. Schenk een eetlepel water in de schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

4

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat het geheel in ca. 35 min. gaar worden.

5

Neem de schaal uit de oven en laat hem 5 min. staan. Snijd de lasagne in 4 gelijke stukken. Serveer er sojasaus als dip bij. Lekker met koriander en roergebakken Chinese kool.