Spaghettisoep met pompoen en prei

hoofdgerecht
2 personen
3
23
Advertentie
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 125 g prei (in 1 cm dikke ringen)
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- 150 g pompoen (schoongemaakt en in stukken)
- 1 el verse oregano (fijngehakt)
- 1 groentebouillontablet
- 100 g spaghetti
- 125 g verse soepballetjes
- 25 g Parmezaanse kaas (versgeraspt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de prei en knoflook zachtjes 2 minuten. Schep de stukken pompoen en de oregano erdoor. Voeg 1/2 liter water en het bouillon-tablet toe en breng alles aan de kook. Kook de soep zachtjes 5 minuten.
- Voeg de spaghetti toe en kook de pasta volgens de kooktijd op de verpakking in de soep gaar. Kook de laatste 5 min. ook de soepballetjes mee.
- Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 2 ruime diepe borden en serveer de kaas apart erbij.
Tip:
Ook lekker als voorgerecht voor 4 personen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 47 g
- vet 18 g
Ook te zien in
Kookboek: PastaMama