Yakitori
Dit Japanse rijstgerecht is een exotische afwisseling op een snelle doordeweekse dag.

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 1 komkommer
- 8 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml)
- 3 el vloeibare honing
- 2 el azijn
- 4 el traditionele olijfolie
- 400 g verse oosterse wokgroenten (zak 400 g, koelvers)
Keukenspullen
- satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de kip in lange repen. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng de sojasaus en de honing. Marineer de kip 10 min. in de helft van het mengsel.
- Doe de komkommer in een bakje, bestrooi naar smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met 2 el olie en de azijn.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg ondertussen de gemarineerde kip aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de yakitori in ca. 4 min. gaar. Keer regelmatig.
- Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de groente 5 min. Voeg de rest van het soja-honingmengsel toe en roerbak nog 1 min. Schep de rijst erdoor. Verdeel alles over de borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 78 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Yakitori
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Yakitori
- 300 g kipfilet
- 1 komkommer
- 8 el Japanse sojasaus
- 3 el vloeibare honing
Snijd de kip in lange repen. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng de sojasaus en de honing. Marineer de kip 10 min. in de helft van het mengsel.
- 2 el azijn
- 2 el traditionele olijfolie
Doe de komkommer in een bakje, bestrooi naar smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de olie en de azijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg ondertussen de gemarineerde kip aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de yakitori in ca. 4 min. gaar. Keer regelmatig.
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g verse oosterse wokgroenten
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de groente 5 min. Voeg de rest van het soja-honingmengsel toe en roerbak nog 1 min. Schep de rijst erdoor. Verdeel alles over de borden.