Spaghetti met tomatensaus en worstjes

hoofdgerecht
4 personen
3
32
Advertentie
Ingrediënten
- 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g)
- 1 schaal Toscaanse worstjes (ca. 270 g)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 5 stengels bleekselderij (in stukjes)
- 300 g winterpeen (in stukjes)
- 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
- 300 g spaghetti
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes ca. 6 min. Voeg de worstjes toe en bak 4 min. mee. Voeg de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Meng de tomatenblokjes erdoor en laat 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over 4 diepe borden en schep de saus erop. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
Tip:
De rest van de bleekselderij is lekker in een salade (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Tip:
Danny Holla speelt als middenvelder bij FC Groningen en eet graag pasta. 'Pasta is echt mijn lievelingseten, ik eet het héél vaak. Op de club bijna elke dag! Mmm.'
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 665 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 67 g
- vet 29 g