bewaar
Frittata met doperwten en geitenkaas
Frittata met doperwten en geitenkaas
bewaar

Frittata met doperwten en geitenkaas

15 min. bereiden
20 min. wachten
36waarderingen

Ingrediënten

6 personen

8

eieren

50 ml

room

3 el

verse munt

250 g

doperwten

1 rol

geitenkaas

1 potje

zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers, langwerpige of ronde taartvorm van glas of aardewerk, ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop in een kom de eieren met room en munt los. Voeg naar smaak zout en peper toe.

2

Strooi de doperwten over de bodem van de vorm en schenk het eimengsel erover. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg ze in de vorm.

3

Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de frittata in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Snijd de frittata in kleine puntjes.

algemeenVarieer met kaas. Probeer ook eens gorgonzola of brie. Steek olijven op een cocktailprikker en steek ze in de frittata. Puntjes frittata zijn het lekkerst lauwwarm of op kamertemperatuur.