bewaar
Roomkip met Thaise kokossaus
Roomkip met Thaise kokossaus
bewaar

Roomkip met Thaise kokossaus

25 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stengel

sereh

2 el

zonnebloemolie

2 el

Thaise groene currypasta

200 ml

romige kokosmelk

4

kipfilets

400 g

wokgroenten

1 el

vissaus

Aan de slag

1

Snijd de stengel sereh overlangs open en leg in elke halve stengel een knoop.

2

Verwarm de olie in een pan en fruit de currypasta zachtjes 1 minuut. Voeg 200 ml water, kokosmelk en sereh toe en breng alles aan de kook.

3

Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Leg de kipfilets in de pan en laat ze zonder dat het vocht kookt in ca. 15 min. gaar worden.

4

Verhit intussen de resterende eetlepel olie in de wok. Roerbak hierin de groenten in ca. 5 min. beetgaar. Voeg als de pan te droog wordt een scheutje water toe.

5

Verdeel de kipfilets over 4 warme diepe borden of wijde kommen en schep de groenten ernaast. Breng de saus op smaak met vissaus en lepel de saus over de kip. Lekker met pandanrijst en cassavechips.