bewaar
Japanse rodekoolsalade met noedels
Japanse rodekoolsalade met noedels
bewaar

Japanse rodekoolsalade met noedels

20 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipfilet

8 el

zonnebloemolie

70 g

Goodnoodles Oosterse kip

25 g

ongezouten roomboter

55 g

amandelschaafsel

4 el

sesamzaad

2 el

ketjap manis

2 el

rodewijnazijn

2 el

lichte basterdsuiker

600 g

gesneden rodekool

Aan de slag

1

Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit 3/7 van de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 4 min. rondom bruin en gaar. Neem uit de pan en laat afkoelen. Breek de noedels. Verhit de boter in een andere koekenpan en bak de noedels 2 min. Voeg de kruiden van de noedels, het amandelschaafsel en het sesamzaad toe en bak ca. 3 min. mee tot alle ingrediënten goudbruin zijn. Laat afkoelen op een bord.

2

Klop een dressing van de rest van de olie, de ketjap, de azijn en de suiker. Breng eventueel op smaak met peper.

3

Meng de kool met de noedels en de kip. Meng goed en besprenkel met de dressing.