bewaar
Frittata met spinazie en Pecorina Romano
Frittata met spinazie en Pecorina Romano
bewaar

Frittata met spinazie en Pecorina Romano

Een lekker hapje voor bij de borrel.

10 min. bereiden
15 min. wachten
81waarderingen

Ingrediënten

12 personen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

600 g

verse spinazie

100 g

Pecorino Romano

6

middelgrote eieren

½ tl

gedroogde nootmuskaat

Een lekker hapje voor bij de borrel.

Aan de slag

1

Snijd de uien in dunne parten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

2

Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los en schep de kaas erdoor. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

3

Schenk het eimengsel over de spinazie in de pan en roer alles door. Doe de deksel op de pan en laat de frittata op laag vuur in 15 min. garen. Snijd de frittata in 12 stukken. Serveer warm of op kamertemperatuur.