bewaar
Gebakken rijst met oosterse garnalen
Gebakken rijst met oosterse garnalen
bewaar

Gebakken rijst met oosterse garnalen

De fris-pittige saus waar de garnalen in worden gebakken, geven dit gerecht de pit die het nodig heeft.

25 min. bereiden
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

3 el

traditionele olijfolie

400 g

Chinese wokgroente kool & sugarsnaps

1

ui

200 g

verse wokgarnalen met knoflook

1

komkommer

150 ml

lemongrass chili

De fris-pittige saus waar de garnalen in worden gebakken, geven dit gerecht de pit die het nodig heeft.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst niet nagaren, maar in een wijde schaal al omscheppend snel afkoelen. Verhit 2/3 van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en roerbak nog 1 min. Snijd de ui in partjes.

2

Houd de gebakken rijst op laag vuur warm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de wokgarnalen toe en roerbak in 3 min. gaar. Snijd de komkommer in reepjes. Voeg de komkommerreepjes en de lemongrass-chili toe en breng aan de kook. Serveer de gebakken rijst met de garnalen.