bewaar
Thaise rijstsalade met runderreepjes
Thaise rijstsalade met runderreepjes
bewaar

Thaise rijstsalade met runderreepjes

25 min. bereiden
142waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

1 zak

gebroken sperzieboontjes

2 el

zonnebloemolie

1 schaal

runderreepjes naturel

1 zak

Thaise groene currysaus

1 blik

crispy maiskorrels

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in weinig water met wat zout in 4-5 min. beetgaar. Giet af. Spoel de rijst en de sperziebonen samen in een fijn vergiet onder stromend water koud. Laat goed uitlekken.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de runderreepjes in 3 min. goudbruin. Voeg de currysaus toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur. Schep de runderreepjes op een bord en laat afkoelen.

3

Voeg de runderreepjes en de mais toe aan de rijst en sperziebonen. Breng op smaak met peper en zout.

tip

algemeenSchep 1 bakje fijngesneden koriander (15 g) of platte peterselie (20 g) met de runderreepjes door de rijstsalade voor een extra Thais accent. Lekker met partjes limoen.