Spruitjesstamppot
Let's go all out with Brussels sprouts!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg kruimige aardappelen
- 500 g spruitjes
- 1 middelgrote ui
- 40 g ongezouten roomboter
- 400 g magere varkensreepjes
- 1 el cajunkruiden
- 28 g authentieke vleesjus naturel in cupje
- 250 ml heet water
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer en kook de laatste 10 min. mee met de aardappelen.
- Snipper ondertussen de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de varkensreepjes en cajunkruiden toe en bak 4 min. mee. Voeg de jus en het water toe, breng aan de kook en verwarm 2 min. mee.
- Giet de aardappelen en de spruiten af, vang het kookvocht op en stamp fijn met de pureestamper. Maak de stamppot smeuïg met het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met het vlees.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 450 kcal
- eiwit 27 g
-
koolhydraten 50 g
waarvan suikers 5 g -
vet 14 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 480 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Spruitjesstamppot
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spruitjesstamppot
- 1 kg kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar.
- 500 g spruitjes
Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer en kook de laatste 10 min. mee met de aardappelen.
- 1 middelgrote ui
- 40 g ongezouten roomboter
Snipper ondertussen de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.
- 400 g magere varkensreepjes
- 1 el cajunkruiden
Voeg de varkensreepjes en cajunkruiden toe en bak 4 min. mee.
- 28 g authentieke vleesjus naturel in cupje
- 250 ml heet water
Voeg de jus en het water toe, breng aan de kook en verwarm 2 min. mee.
Giet de aardappelen en de spruiten af, vang het kookvocht op en stamp fijn met de pureestamper.
Maak de stamppot smeuïg met het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met het vlees.