Spruit­jes­stamp­pot

Let's go all out with Brussels sprouts!

(161) waardeer
hollands hoofdgerecht Let's go all out with Brussels sprouts! 4 personen
3 161

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer en kook de laatste 10 min. mee met de aardappelen.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de varkensreepjes en cajunkruiden toe en bak 4 min. mee. Voeg de jus en het water toe, breng aan de kook en verwarm 2 min. mee.
  3. Giet de aardappelen en de spruiten af, vang het kookvocht op en stamp fijn met de pureestamper. Maak de stamppot smeuïg met het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met het vlees.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 50 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020 , Receptkaart 2001 week 02-03

Spruitjesstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jes­stamp­pot

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar.

2
2
  • 500 g spruitjes

Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer en kook de laatste 10 min. mee met de aardappelen.

3
3
  • 1 middelgrote ui
  • 40 g ongezouten roomboter

Snipper ondertussen de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 400 g magere varkensreepjes
  • 1 el cajunkruiden

Voeg de varkensreepjes en cajunkruiden toe en bak 4 min. mee.

5
5
  • 28 g authentieke vleesjus naturel in cupje
  • 250 ml heet water

Voeg de jus en het water toe, breng aan de kook en verwarm 2 min. mee.

6
6

Giet de aardappelen en de spruiten af, vang het kookvocht op en stamp fijn met de pureestamper.

7
7

Maak de stamppot smeuïg met het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met het vlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.