Pasta met champignons in roomsaus
Altijd-goed-pasta met een saus van witte wijn, crème fraîche en gebakken kastanjechampignons.
Ingrediënten
4 personen
300 g
spaghetti
400 g
champignons
1
ui
1 el
traditionele olijfolie
2 tenen
knoflook
50 ml
droge witte wijn
200 ml
crème fraîche
75 g
rucola
Aan de slag
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken. Snipper de ui. Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit de ui 5 min. Bak de champignons al omscheppend 5 min. mee. Pers de knoflook, voeg toe aan de ui en champignons en bak nog 1 min. Roer de wijn en de crème fraîche erdoor en houd de saus op laag vuur warm. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de spaghetti af en voeg toe aan de champignonsaus. Schep de rucola erdoor en serveer direct.
Spaghetti koken
Instructievideo - 01:46 min.
Pasta met champignons in roomsaus
Altijd-goed-pasta met een saus van witte wijn, crème fraîche en gebakken kastanjechampignons.

hoofdgerecht
null personen
490 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken. Snipper de ui. Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit de ui 5 min. Bak de champignons al omscheppend 5 min. mee. Pers de knoflook, voeg toe aan de ui en champignons en bak nog 1 min. Roer de wijn en de crème fraîche erdoor en houd de saus op laag vuur warm. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de spaghetti af en voeg toe aan de champignonsaus. Schep de rucola erdoor en serveer direct.
variatietip:Kindertip: Vervang de witte wijn door appelsap. Houdt uw kind niet van rucola? Kies dan voor verse spinazie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g spaghetti
400 g champignons
1 ui
1 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
50 ml droge witte wijn
200 ml crème fraîche
75 g rucola