bewaar
Snelle rendang van gehaktballetjes
Snelle rendang van gehaktballetjes
bewaar

Snelle rendang van gehaktballetjes

Gebruik eens gehakt in plaats van stoofvlees. Veel sneller, minstens zo lekker.

25 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1 el

traditionele olijfolie

300 g

Hollandse rundergehaktballetjes

2

uien

100 g

boemboe rendang vlees

200 ml

water

500 g

winterpeen

300 g

koelverse spitskool

Gebruik eens gehakt in plaats van stoofvlees. Veel sneller, minstens zo lekker.

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bereidingswijze met ruim water). Giet af en vang 50 ml van het kookwater op. Bak in een braadpan in de olie de gehaktballetjes rondom bruin.

2

Pel en snipper de ui. Schep de helft van de ui bij de gehaktballetjes en fruit 2 minuten. Schep de boemboe en het water erbij en stoof de gehaktballetjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de gehaktballetjes.

3

Snijd de winterpeen in reepjes. Fruit in een andere pan de tweede ui in de rest van de olie goudbruin, voeg de winterpeen en de spitskool toe.

4

Schenk het opgevangen kookwater van de rijst erbij en stoof de groenten, met de deksel op de pan, beetgaar in ca. 10 minuten. Serveer de rendangballetjes met de gestoofde groenten en de rijst