Kipfilet met Thaise groene curry

Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 1 stengel sereh (citroengras)
- 1 blikje kokosmelk (400 ml)
- 2 eetlepels suiker
- 3 eetlepels Thaise vissaus
- 3 cm verse gemberwortel
- 1 limoen
- 1 eetlepel boter of margarine
- 4 kipfilets (a ca. 125 g)
- zout en peper
- 1 zakje verse koriander (15 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Serehstengel in stukken hakken. In pan kokosmelk aan de kook brengen met suiker, vissaus, peperreepjes en sereh. Gember schillen en erboven raspen. Limoen schoonboenen en schil erboven raspen. Limoen uitpersen en sap erbij schenken. Mengsel in ca. 15 minuten op hoog vuur tot ca. 2 dl inkoken. Intussen in koekenpan boter verhitten. Kipfilets bestrooien met zout en peper en in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Koriander fijnhakken. Sereh uit curry halen. Kipfilets in plakken snijden en op vier borden leggen. Curry erover schenken. Bestrooien met koriander. Serveren met pandanrijst en roergebakken paksoi.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 14 g
- vet 13 g