Ingrediënten
4 personen
250 g
pruimen
3
bosuitjes
1 eetlepel
sojasaus
2 eetlepels
zoete chilisaus
sambal badjak
Aan de slag
Pitten uit pruimen verwijderen en vruchtvlees fijnhakken. In schaal pruimen met bosui, sojasaus en zoete chilisaus vermengen. Naar smaak sambal toevoegen. Schaal afdekken en smaken minimaal 30 min. laten intrekken. Lekker bij o.a. zalm, garnalen en kip.
Oosterse pruimensalsa

bijgerecht
4 personen
45 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Pitten uit pruimen verwijderen en vruchtvlees fijnhakken. In schaal pruimen met bosui, sojasaus en zoete chilisaus vermengen. Naar smaak sambal toevoegen. Schaal afdekken en smaken minimaal 30 min. laten intrekken. Lekker bij o.a. zalm, garnalen en kip.
algemeen:Leg de pruimen eens een paar minuten boven de houtskool tot de schil zwarte vlekjes krijgt. Dat geeft een fantastisch rooksmaakje. De pruimen laten afkoelen en onderstaand recept volgen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)250 g pruimen
3 bosuitjes
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels zoete chilisaus
0 sambal badjak