bewaar
Thaise saté met kokos
Thaise saté met kokos
bewaar

Thaise saté met kokos

20 min. bereiden
2 uur wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

varkensfiletlapjes

2 eetlepels

Thaise

1

limoen

2 eetlepels

verse koriander

4 eetlepels

kokos

olie

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • barbecue

  • eventueel grilltopper

Aan de slag

1

Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm. Schep in een kom het vlees om met de currypasta, het limoensap en de helft van de koriander. Laat het vlees minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren, en laat bijtijds op kamertemperatuur komen. Rooster in een droge koekenpan de gemalen kokos al omscheppend goudbruin. Schep de kokos in een schaaltje.

2

Neem de vleesblokjes uit de marinade en rijg ze aan 8-12 (geweekte) stokjes. Bestrijk de satés rondom met olie en gril ze op een ingevet rooster of grilltopper boven heet vuur in 3-4 minuten per kant gaar. Leg de satés op een schaal en bestrooi ze met de kokos en de rest van de koriander.