Ingrediënten
4 personen
1 pak
pasta
1 eetlepel
olijfolie
1 zak
garnalen
2 teentjes
knoflook
1 cm
verse gember
gedroogde chilipoeder
25 g
boter
1 zak
rucola
1
limoen
Aan de slag
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta na het koken goed uitlekken in een vergiet. Verhit intussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak hierin de garnalen 1 minuut, breng op smaak met zout en peper. Voeg de knoflook, de gember en de chilipoeder toe en bak nog 1 minuut. Doe de boter erbij en draai het vuur helemaal laag. Schep de rucola en de uitgelekte linguine door het pittige garnalenmengsel en blijf omscheppen tot alle sliertjes met een laagje gember-knoflookolie bedekt zijn. Serveer met plakjes limoen.
Garnalenlinguine

hoofdgerecht
null personen
610 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta na het koken goed uitlekken in een vergiet. Verhit intussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak hierin de garnalen 1 minuut, breng op smaak met zout en peper. Voeg de knoflook, de gember en de chilipoeder toe en bak nog 1 minuut. Doe de boter erbij en draai het vuur helemaal laag. Schep de rucola en de uitgelekte linguine door het pittige garnalenmengsel en blijf omscheppen tot alle sliertjes met een laagje gember-knoflookolie bedekt zijn. Serveer met plakjes limoen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 pak pasta
1 eetlepel olijfolie
1 zak garnalen
2 teentjes knoflook
1 cm verse gember
0 gedroogde chilipoeder
25 g boter
1 zak rucola
1 limoen