bewaar
Garnalenlinguine
Garnalenlinguine
bewaar

Garnalenlinguine

20 min. bereiden
340waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

pasta

1 eetlepel

olijfolie

1 zak

garnalen

2 teentjes

knoflook

1 cm

verse gember

gedroogde chilipoeder

25 g

boter

1 zak

rucola

1

limoen

Aan de slag

Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta na het koken goed uitlekken in een vergiet. Verhit intussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak hierin de garnalen 1 minuut, breng op smaak met zout en peper. Voeg de knoflook, de gember en de chilipoeder toe en bak nog 1 minuut. Doe de boter erbij en draai het vuur helemaal laag. Schep de rucola en de uitgelekte linguine door het pittige garnalenmengsel en blijf omscheppen tot alle sliertjes met een laagje gember-knoflookolie bedekt zijn. Serveer met plakjes limoen.