bewaar
Komkommersalade
Komkommersalade
bewaar

Komkommersalade

10 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 bakje

verse bieslook

3

komkommers

½

limoen

3 eetlepels

milde olijfolie

2 x 100 g

harde geitenkaas

Aan de slag

Snijd de sprieten bieslook in vieren. Halveer de komkommers in de lengte en schraap met een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer (inclusief schil) in reepjes. Roer het limoensap om met de olie, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en schep dit door de komkommer. Snijd de geitenkaas in vergelijkbare reepjes als de komkommer en schep ze op het laatst door de salade. Lekker met gegrilde kip en brood.

tip

algemeenBestrooi de gesneden komkommer met zout en laat dit een tijdje in een vergiet staan, zodat er wat vocht kan uitlekken. Dit maakt de komkommersmaak extra krachtig. Dep de komkommer voor verdere bereiding droog met keukenpapier. Breng de dressing niet meer op smaak met zout!