Ingrediënten
8 personen
1 bakje
verse bieslook
3
komkommers
½
limoen
3 eetlepels
milde olijfolie
2 x 100 g
harde geitenkaas
Aan de slag
Snijd de sprieten bieslook in vieren. Halveer de komkommers in de lengte en schraap met een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer (inclusief schil) in reepjes. Roer het limoensap om met de olie, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en schep dit door de komkommer. Snijd de geitenkaas in vergelijkbare reepjes als de komkommer en schep ze op het laatst door de salade. Lekker met gegrilde kip en brood.
Komkommersalade

8 personen
125 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sprieten bieslook in vieren. Halveer de komkommers in de lengte en schraap met een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer (inclusief schil) in reepjes. Roer het limoensap om met de olie, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en schep dit door de komkommer. Snijd de geitenkaas in vergelijkbare reepjes als de komkommer en schep ze op het laatst door de salade. Lekker met gegrilde kip en brood.
algemeen:Bestrooi de gesneden komkommer met zout en laat dit een tijdje in een vergiet staan, zodat er wat vocht kan uitlekken. Dit maakt de komkommersmaak extra krachtig. Dep de komkommer voor verdere bereiding droog met keukenpapier. Breng de dressing niet meer op smaak met zout!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)1 bakje verse bieslook
3 komkommers
½ limoen
3 eetlepels milde olijfolie
2 x 100 g harde geitenkaas