Mac and cheese met broccoli
Amerikaanse favoriet met een twist: roosjes broccoli én uitgebakken spek.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g macaroni grande
- 600 g broccoli
- 125 g gerookt ontbijtspek
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g tarwebloem
- 500 ml volle melk
- 125 g geraspte jonge kaas
Keukenspullen
- ovenschaal (ca. 2 liter)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in weinig water met zout in 4 min. Giet de groente af en spoel koud af.
- Bak het ontbijtspek krokant in een koekenpan met antiaanbaklaag en verbrokkel het. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem in 1 keer toe en bak al roerend 1 min. zachtjes. Schenk de melk al roerend scheutje voor scheutje erbij en roer tot een gladde saus. Voeg de helft van de kaas toe en laat op laag vuur in de saus smelten.
- Schep de broccoli en daarna de kaassaus en het spek door de pasta. Schep in een ovenschaal, gratineer met de rest van de kaas. Laat de mac 'n cheese in de oven in ca. 10 min. goudbruin kleuren.
bereidingstip:
Je kunt de mac 'n cheese 1 dag vooraf bereiden. Bewaar hem afgedekt in de koelkast. Warm hem in ca. 15 min. op in een oven van 175 °C.

Broccoli
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 800 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 78 g
-
vet 38 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 920 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Mac and cheese met broccoli
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mac and cheese met broccoli
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 350 g macaroni grande
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 600 g broccoli
Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in weinig water met zout in 4 min. Giet de groente af en spoel koud af.
- 125 g gerookt ontbijtspek
Bak het ontbijtspek krokant in een koekenpan met antiaanbaklaag en verbrokkel het.
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g tarwebloem
Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem in 1 keer toe en bak al roerend 1 min. zachtjes.
- 500 ml volle melk
Schenk de melk al roerend scheutje voor scheutje erbij en roer tot een gladde saus.
- 125 g geraspte jonge kaas
Voeg de helft van de kaas toe en laat op laag vuur in de saus smelten.
Schep de broccoli en daarna de kaassaus en het spek door de pasta.
Schep in een ovenschaal, gratineer met de rest van de kaas. Laat de mac 'n cheese in de oven in ca. 10 min. goudbruin kleuren.
bereidingstip:
Je kunt de mac 'n cheese 1 dag vooraf bereiden. Bewaar hem afgedekt in de koelkast. Warm hem in ca. 15 min. op in een oven van 175 °C.