Traybake van kabeljauw, courgette, aardappel en tomaat
Druk, druk, druk? Ga voor weinig afwas én snel in de oven met deze traybake van kruidige aardappelpartjes, courgette en kabeljauw.
Ingrediënten
4 personen
1 teen
knoflook
1 kg
aardappelpartjes met schil
3 el
milde olijfolie
2 el
gedroogde Provençaalse kruiden
1
courgette
2
rode uien
380 g
tastytom-trostomaten
520 g
verse kabeljauwhaasjes
10 g
verse bieslook
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Schep de aardappelpartjes om met de fijngesneden knoflook, ⅔ van de olie, Provençaalse kruiden en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30 min. in het midden van de oven.
Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakken van ca. een ½ cm. Snijd de uien en tomaten in dunne parten.
Neem de aardappel na 15 min. uit de oven, schep om en schuif naar 1 kant van de bakplaat. Verdeel de courgette en ui naast de aardappel. Leg de kabeljauw naast de courgette. Besprenkel de groente en vis met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verdeel de tomaat over de vis en bak in ca. 15 min. gaar.
Snijd de bieslook fijn en strooi voor het serveren over de vis.
Traybake van kabeljauw, courgette, aardappel en tomaat
Druk, druk, druk? Ga voor weinig afwas én snel in de oven met deze traybake van kruidige aardappelpartjes, courgette en kabeljauw.

hoofdgerecht
4 personen
470 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Schep de aardappelpartjes om met de fijngesneden knoflook, ⅔ van de olie, Provençaalse kruiden en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30 min. in het midden van de oven.
Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakken van ca. een ½ cm. Snijd de uien en tomaten in dunne parten.
Neem de aardappel na 15 min. uit de oven, schep om en schuif naar 1 kant van de bakplaat. Verdeel de courgette en ui naast de aardappel. Leg de kabeljauw naast de courgette. Besprenkel de groente en vis met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verdeel de tomaat over de vis en bak in ca. 15 min. gaar.
Snijd de bieslook fijn en strooi voor het serveren over de vis.
vegatip:Vervang de kabeljauw door vegan kibbeling of een vega schnitzel; bak de kibbeling of vega schnitzel de laatste 10 min. mee. Deze producten staan niet in de Schijf van Vijf en zijn een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 teen knoflook
1 kg aardappelpartjes met schil
3 el milde olijfolie
2 el gedroogde Provençaalse kruiden
1 courgette
2 rode uien
380 g tastytom-trostomaten
520 g verse kabeljauwhaasjes
10 g verse bieslook
Dit heb je nodig
bakpapier